Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme nakrájenou parmskou šunku (nebo prosciutto, pancettu apod), přidáme omytou a na kostky nakrájenou cuketu a restujeme na středním ohni, až začnou hnědnout okraje. Přidáme 3 stroužky nastrouhaného česneku, nakrájená sušená rajčata, na kousky nakrájené nakládané artyčoky, mírně osolíme (opatrně, šunka je dost slaná), opepříme čerstvě mletým pepřem, společně ještě chvíli restujeme a nakonec přidáme 2 hrsti čerstvého tymiánu. Odstavíme, promícháme s uvařenými, scezenými špagetami a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek